'Afscheidshuis 't Stoom'

Soms kondigt het onvermijdelijke zich al geruime tijd aan. Soms komt het plots. Maar áls het komt, dan staat de tijd stil. Dan valt uw houvast even weg. Waardig en respectvol afscheid nemen is dan wat rest.

Waar de tijd even stil mag staan

Afscheidshuis ’t Stoom is er daarom op ingericht om in alle rust en ruimte die laatste dagen nog samen te zijn met uw overleden dierbare. Een historisch en monumentaal pand, waar u met uw naasten terugkijkt op die vervlogen jaren vol mooie momenten. Waar u stilstaat bij al wat u samen in beroering bracht. Om tot slot de deur achter u dicht te doen en af te sluiten met louter waardevolle herinneringen.

Onvergetelijk afscheid

Vanaf heden beschikt de gemeente Gilze en Rijen over een regionaal afscheidshuis. Dit uitvaartcentrum van Josten-van Arendonk Uitvaartzorg is gehuisvest in de voormalige maalderij 't Stoom (1892) aan de Nieuwstraat 113a te Gilze. Het monumentale karakter van het pand is uiteraard behouden en draagt bij aan een unieke sfeer. In de voormalige maalderij zijn twee rouwkamers en een aparte ontmoetingsruimte gerealiseerd. Alle ruimtes hebben een sfeervolle, warme uitstraling die uitstekend past bij de stoere, industriële sfeer van de maalderij. Met respect voor de historische waarde hebben we een nieuwe bestemming gegeven aan de locatie. De oude elementen van de maalderij hebben een absolute meerwaarde en zijn zeer sfeerbepalend. Dit zorgt voor een unieke beleving, die een mooi en waardig afscheid onvergetelijk maakt.

De mogelijkheden

Iedere uitvaart is voor Josten-van Arendonk uitvaartzorg uniek en met een afscheidshuis in eigen beheer kunnen we nóg meer inspelen op de individuele wensen. Zo kunt u als nabestaande kiezen voor een 24-uurs rouwkamer of een rouwkamer op afspraak. In de 24-uurs kamer kunt u een overleden dierbare net zo vaak bezoeken als u wilt, dag en nacht. U heeft doorlopend toegang tot deze kamer en u kunt hier ook persoonlijke accessoires plaatsen, om nog meer thuisgevoel te creëren. Als u kiest voor de rouwkamer op afspraak kunt u in alle privacy op afgesproken tijden uw overleden dierbare bezoeken. Daarnaast biedt het afscheidshuis nog een ontmoetingsruimte, waar u een kopje koffie of thee kunt drinken. Deze ruimte is ook uitstekend geschikt voor een besloten uitvaart, een vorm van afscheid nemen waar men steeds vaker voor kiest. Een afscheid in onze afscheidsruimte is in huiskamersfeer, de ruimte is groot genoeg voor maximaal 30 mensen. Wij werken daar graag aan mee door deze intieme en sfeervolle ruimte daarvoor ter beschikking te stellen. U kunt er ook voor kiezen om alleen de opbaring bij Afscheidshuis 't Stoom plaats te laten vinden. 

  • Gegevens

  • Josten-van Arendonk
  • Nieuwstraat 113a
  • 5126CC Gilze
  • Telefoon: 0161-850299
  • Heeft u een vraag aan onze uitvaartverzorgster?Routebeschrijving

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.