JOSTEN-VAN ARENDONK UITVAARTZORG TEKENT VOOR GREENLEAVE


STEEDS MEER MENSEN WILLEN EEN DUURZAME UITVAART

Gilzen-Rijen, 9 oktober 2017 - De duurzame uitvaart is geen overwaaiende trend, maar een gestaag doorzettende ontwikkeling. Steeds meer mensen willen hun duurzame principes ook na hun overlijden volgen. Dat blijkt ook uit de groei van GreenLeave, in 2014 gestart als gezamenlijk initiatief van zes uitvaartondernemers. GreenLeave is gericht op de promotie en aanjaging van duurzaamheid in de uitvaartbranche en Josten-van Arendonk uitvaartzorg uit Gilze en Rijen sluit zich daarom ook aan bij GreenLeave. Ongetwijfeld zullen steeds meer uitvaartbedrijven dit voorbeeld volgen.

"Wij vinden duurzaamheid bij leven én bij dood een goede ontwikkeling. Daarom kiezen wij als uitvaartorganisatie voor een duurzame manier van werken volgens de 5 principes van Stichting GreenLeave," aldus Marleen Josten-van Arendonk van de gelijknamige uitvaartzorg. “We zijn er trots op dat we voortaan ook deel uitmaken van de Stichting GreenLeave. Zij geeft duurzaamheid een gezicht en een kwaliteitskeurmerk. Het is nu nog beter herkenbaar dat wij ook staan voor duurzaamheid."Al actief in duurzaamheid

Josten-van Arendonk uitvaartzorg was al enigszins vertrouwd met duurzaam werken. Zo draagt zij met trots het Keurmerk Uitvaartzorg als bewijs van eerlijk zaken doen. Daarnaast koopt zij bewust in en werkt bijvoorbeeld met ongebleekt papier en met printers die dankzij de nieuwste technieken energie besparen en een langere levensduur hebben. Ook doet Josten-van Arendonk veel aan voorlichting en verzorgt diverse bijeenkomsten om nabestaanden bij te staan in hun verlies. Daarnaast ondersteunt zij lokale activiteiten vanuit maatschappelijke betrokkenheid.

Duurzaam pakket, duurzame partners

Evert de Niet, voorzitter van de Stichting GreenLeave (en directeur bij Algemeen Belang Uitvaartverzorging- en verzekering in Groningen) is blij met de toetreding van zijn collega. “Door de aansluiting van Josten-van Arendonk uitvaartzorg is het belang van de duurzame uitvaart ook in de regio Gilze en Rijen vertegenwoordigd.”

GreenLeave faciliteert de duurzame uitvaart in Nederland met kritisch geselecteerde uitvaartproducten en -diensten benadrukt De Niet. “Bij het al bestaande aanbod ‘eco’ producten was het duurzaamheidsaspect niet duidelijk, het was ook versnipperd. Vanuit GreenLeave bieden we nu een eenduidig en transparant verhaal, met een verantwoord duurzaam pakket producten en diensten. En wij dagen leveranciers uit om nieuwe en duurzamer producten te ontwikkelen. Zo fungeert GreenLeave als vliegwiel voor duurzame innovaties.” Samenwerking met andere duurzame organisaties zorgt voor een breed draagvlak; zo is de aanpak van GreenLeave positief getoetst door de Stichting Natuur & Milieu.

Vijf kernprincipes

De deelnemende uitvaartondernemers van GreenLeave geven zelf uiteraard het goede voorbeeld. Zij houden zich aan de vijf kernprincipes voor duurzaam ondernemen, ook wat betreft het verminderen van de milieu-impact van de eigen werkzaamheden, op kantoor en bij de uitvoering van uitvaarten. Ook goed werkgeverschap en het ondersteunen van maatschappelijke initiatieven zijn duurzame voorwaarden. Daarnaast voldoen alle deelnemers aan het Keurmerk Uitvaartzorg, dat staat voor eerlijk, transparant en klantgericht werken.

Over GreenLeave

De duurzame uitvaart GreenLeave is ondergebracht in de Stichting GreenLeave. De zes initiatiefnemers hebben zitting in het bestuur: Algemeen Belang Uitvaartverzorging te Groningen, Bijnen Uitvaartverzorging te Vught, Claassen Uitvaartzorg te Veghel, Rebel’s begrafenisonderneming te Huizen, Vredehof uitvaartverzorging te Enschede en Zuylen uitvaartverzorging te Breda.


Contact

Josten-van Arendonk uitvaartzorg
Veenstraat 17
5124 NC  Molenschot

Telefoon: 0161-850299
Email: info@jostenvanarendonk.nlneem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.