Ter beschikking stellen aan de wetenschap

Als u uw lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap, dan wordt uw lichaam na uw overlijden gebruikt voor medisch wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in een medische universiteit.

Schriftelijk vastleggen

Alleen u zelf beslist of u uw lichaam ter beschikking aan de wetenschap stelt. Dit doet u door deze wens schriftelijk vast te leggen in een testament of codicil. Bovendien moet u een formulier van de desbetreffende universiteit invullen. Daarnaast is het belangrijk dat uw nabestaanden op de hoogte zijn van uw wens.

Afscheid nemen

Wanneer een lichaam ter beschikking is gesteld aan de wetenschap, is er weinig tijd om afscheid van een overledene te nemen. Na een overlijden moet het lichaam namelijk binnen 24 uur op de universiteit zijn. Het is daarom verstandig om van tevoren een draaiboek te maken, zodat er toch nog afscheid kan worden genomen. Hoewel er geen begrafenis of crematie plaatsvindt, is het wel mogelijk om een herdenkingsceremonie te houden voor de overledene. Wij helpen u graag bij het organiseren van een herdenking.

Aanmelden

Wilt u uw lichaam ter beschikking stellen aan het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek? Neem dan contact op met een van de anatomische instituten. De telefoonnummers zijn op te vragen bij Stichting Donorvoorlichting: 0900 821 2166 of kijk op Donorvoorlichting.

Contact

Josten-van Arendonk uitvaartzorg
Veenstraat 17
5124 NC  Molenschot

Telefoon: 0161-850299
Email: info@jostenvanarendonk.nlneem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.