Opbaring en rouwbezoek

Opbaren kan thuis of in een uitvaartcentrum. Opbaren kan op een baar, bed of in een open of gesloten kist. Soms is een gesloten kist nodig omdat de overledene dat wilde of omdat de omstandigheden dat nodig maken. Vaak ontvangt u in de dagen tussen overlijden en uitvaart van uw overleden dierbare rouwbezoek, dat afscheid wil nemen en u wil condoleren. U kunt eventueel aangeven in uw rouwdrukwerk wat uw wensen zijn ten aanzien van rouwbezoek.

Thuis opbaren

Steeds vaker wordt ervoor gekozen om de overledene thuis op te baren, zodat op een natuurlijke en geleidelijke manier afscheid kan worden genomen in intieme kring. Wij stellen daarvoor alle benodigdheden ter beschikking, zodat uw overleden dierbare tot aan de dag van de uitvaart thuis kan blijven. Denk hierbij aan kist- of bedkoeling en rouwschermen. Stelt u er prijs op om te helpen bij het verzorgen van uw overleden dierbare, dan is dat uiteraard ook thuis mogelijk.

Opbaren in een uitvaartcentrum

Wellicht is opbaring thuis niet mogelijk of vindt u dit niet praktisch? In dat geval kunnen wij uw overleden dierbare overbrengen naar een nabij gelegen uitvaartcentrum van uw keuze. Hier kan uw overleden dierbare verblijven tot aan de dag van de uitvaart. U kunt vaak kiezen voor een 24-uurs kamer. Deze kamer staat dag en nacht tot uw beschikking en u kunt deze aankleden met persoonlijke accessoires. Het is ook mogelijk te kiezen voor een rouwkamer, waar u uw overleden dierbare op afspraak kunt bezoeken.

Rouwbezoek

Rouwbezoek, ook wel condoleancebezoek genoemd geeft u de gelegenheid om samen herinneringen op te halen en het verlies te delen. U bepaalt zelf of en wanneer u bezoek wilt ontvangen. Misschien wilt u de eerste dagen samen met uw naaste familie alleen zijn. Ook is de keuze aan u of u alleen familie en naaste vrienden wilt uitnodigen voor een rouwbezoek of ook andere belangstellenden. Als uw overleden dierbare thuis wordt opgebaard, is het niet altijd mogelijk een grote groep mensen te ontvangen. U kunt dan de overledene na enkele dagen naar een uitvaartcentrum laten overbrengen voor een uitgebreider rouwbezoek. U kunt uw wensen ten aanzien van rouwbezoek vermelden in de rouwkaart en/of advertentie.

Kist sluiten

Als u dat wenst, kunt u na het laatste rouwbezoek zelf met de naaste familie de kist sluiten. Vaak geeft dat bij de nabestaanden een gevoel van intimiteit: de familie heeft zelf als laatste de overledene gezien. U kunt nog iets meegeven in de kist of een persoonlijke boodschap in de kist schrijven. U krijgt altijd de gelegenheid om in alle rust afscheid te nemen.

Contact

Josten-van Arendonk uitvaartzorg
Veenstraat 17
5124 NC  Molenschot

Telefoon: 0161-850299
Email: info@jostenvanarendonk.nlneem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.